Welkom

Puurhollandscheveld.nl

is een verzamelplaats op internet voor verenigingen en bedrijven die gevestigd zijn in ons mooie dorp Hollandscheveld. Een br

Lees meer...

Twitter

Werkzaamheden rondweg begonnen

3b3500e093d112a60b9e2b36b26a6908Het is een historische dag voor Hollandscheveld. Na veertig jaar praten is vanochtend begonnen met de aanleg van een rondweg om het dorp.

Om tien uur stak wethouder Jan Steenbergen samen met enkele inwoners van Hollandscheveld de schop in de grond. 

"Ik vind ook dat we nu echt aan de slag moeten, want Hollandscheveld heeft die rondweg gewoon nodig. Voor de veiligheid is het enorm belangrijk", aldus Steenbergen. Inwoners vragen al jaren om de rondweg, die de verkeersveiligheid moet verbeteren en geluidsoverlast in het dorp moet tegengaan.

 
Geld anders besteed

"Dat het veertig jaar heeft geduurd, had meerdere oorzaken. Soms was er geen geld, soms was de politiek er niet rijp voor en soms was er wel geld, maar besloot de gemeenteraad dat geld aan iets anders uit te geven", zegt Steenbergen. "Ook is een tijdje gewacht op de aanleg industrieterrein Riegmeer, maar dat is er nog steeds niet."

Nog een kleine hobbel

Voor de aanleg van de rondweg kan worden afgerond, moet ondertussen bij de rotonde aan de Riegshoogtendijk nog een bestemmingsplan gewijzigd worden. "Maar ik verwacht dat we dat dit jaar kunnen afronden", zegt de wethouder.
 
 

Puurhollandscheveld.nl is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de Zakenclub van Hollandscheveld, Vereniging
Hollandscheveld voor Plaatselijk Belang en stichting Aktiviteitencommissie 't Oekie.

Stichting Aktiviteitencommissie 't Oekie

Ondernemersvereniging Hollandscheveld

ondver

Verening Hollandscheveld voor Plaatselijk Belang