Welkom

Puurhollandscheveld.nl

is een verzamelplaats op internet voor verenigingen en bedrijven die gevestigd zijn in ons mooie dorp Hollandscheveld. Een br

Lees meer...

Twitter

Mag ik ff lachen Aan het stuk te lezen gaat het vooral om de fietspaden in Hoogeveen zelf,de buitengebieden moeten… https://t.co/9sA1GSE1D1

by Ina

4 mei herdenking in Hollandscheveld

4-5 meiOp zondag 4 mei zullen ook in Hollandscheveld  de  oorlogsslachtoffers  worden herdacht.  De kerkdienst voorafgaand aan de herdenkingsceremonie begint om 18.30 uur. Mensen die hieraan niet willen deelnemen wordt gevraagd om 19.15 uur aanwezig te zijn bij het monument op de Brink. Daar zal muziekvereniging Irene gedragen muziek spelen. Hierna zal wethouder Gert Vos een toespraak houden en zullen er kransen en bloemen worden gelegd. Dan vertrekt de stoet begeleid door enkele muzikanten van Juliana de Bazuin met omfloerste trom  richting begraafplaats. Hier aangekomen zal de Drentse schrijfster Marga Kool het gedicht ‘Wie’  voordragen. Na de twee minuten stilte wordt het Wilhelmus gespeeld door  muziekvereniging Irene. 

De vereniging Hollandscheveld heeft ervoor gezorgd dat er een vlaggenmast wordt geplaatst bij het monument.  Tijdens de herdenking zal hier de vlag halfstok hangen.  De herdenkingscommissie (als werkgroep van Plaatselijk Belang) stelt  erg prijs op de medewerking van de vereniging.  Op 5 mei hangt hier de vlag in top en daarna wordt de vlaggenmast weer voor een jaar opgeborgen. Tevens vindt er nieuwe aanvulling op  het bestaande programma  van de herdenking plaats. Na afloop wordt de aanwezigen een kopje koffie aangeboden in het Jeugdcentrum. Volgend jaar zal ’t Anker de koffie verzorgen.
Vorig jaar liepen veel kinderen mee in de stille tocht. De commissie 4 mei herdenking Hollandscheveld  hoopt dat dit jaar nog veel meer ouders besluiten hun kinderen mee te nemen naar deze belangrijke bijeenkomst.  

 

Puurhollandscheveld.nl is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de Zakenclub van Hollandscheveld, Vereniging
Hollandscheveld voor Plaatselijk Belang en stichting Aktiviteitencommissie 't Oekie.

Stichting Aktiviteitencommissie 't Oekie

Ondernemersvereniging Hollandscheveld

ondver

Verening Hollandscheveld voor Plaatselijk Belang