Welkom

Puurhollandscheveld.nl

is een verzamelplaats op internet voor verenigingen en bedrijven die gevestigd zijn in ons mooie dorp Hollandscheveld. Een br

Lees meer...

Twitter

Grasveld aan De Loege decor van kunstenaar

IMG 1135Hoewel het soms moeilijk te ontdekken valt zal er ongetwijfeld achter het beleid van het groenonderhoud in de gemeente Hoogeveen een logische gedachte zitten. Vaak kijkt men verbaast naar de wegbermen die schijnbaar willekeurig onder handen worden genomen. Op de ene plaats wel onderhoud en op andere plaatsen niet. Wel gras maaien op de vlakke stukken maar vervolgens rond obstakels het gras een halve meter hoog laten groeien. Het zal allemaal wel passen in gestructureerd groenonderhoud van bermen en plantsoenen.

Aan De Loege in Hollandscheveld ligt een in principe keurig grasveld, dat met enige regelmaat wordt gemaaid. Tenminste voor een deel. Sommige stukken worden gemaaid en andere stukken, waarschijnlijk bewust, overgeslagen.
Maar onlangs werd wel heel kunstzinnig met het maaien omgegaan. Er werden kennelijk volstrekt willekeurig enkele rondjes gedraaid op het grasveld met als gevolg fraai gevormde gemaaide banen tussen het hogere, ongemaaide gras .Maar de zin achter dergelijk onderhoud zal veel mensen ontgaan. Of had bestuurder van de grasmaaier een jolige bui en bracht hij dit tot uiting in zijn werk. Het zou zo maar kunnen. Overal is een verklaring voor. Maar om die te ontdekken…..

 

Puurhollandscheveld.nl is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de Zakenclub van Hollandscheveld, Vereniging
Hollandscheveld voor Plaatselijk Belang en stichting Aktiviteitencommissie 't Oekie.

Stichting Aktiviteitencommissie 't Oekie

Ondernemersvereniging Hollandscheveld

ondver

Verening Hollandscheveld voor Plaatselijk Belang