Welkom

Puurhollandscheveld.nl

is een verzamelplaats op internet voor verenigingen en bedrijven die gevestigd zijn in ons mooie dorp Hollandscheveld. Een br

Lees meer...

Twitter

Weinig activiteit in het dorp.

fietsen 1Het is aan alles te merken dat we in de vakantietijd zitten. Het anders zo actieve verenigingsleven in Hollandscheveld ligt compleet plat. Op een enkele uitzondering na gebeurt er op dit gebied helemaal niks in het dorp. Een groot deel van onze dorpsbewoners zijn met vakantie en voor het andere  deel kabbelt het allemaal, ogenschijnlijk, allemaal maar en beetje door. 

Ook wat betreft activiteiten is het rustig in het dorp. Bruist het normaal gesproken van de activiteiten in Hollandscheveld, nu is de agenda praktisch leeg. Maar niet wat betreft  het fietsen. Vanavond is namelijk de start van de avondfietsvierdaagse. Het is dit jaar voor de elfde keer dat Bé Veuger en Henk Schonewille deze activiteit organiseren. En dat dit een goede keuze is blijkt wel uit het feit dat er ieder jaar zo'n 200 fietsers meedoen.

Vanavond vanaf 18.00 ur kan men vanaf het Jeugdcentrum starten voor een afstand van ca. 25 km. De routes voeren elke avond, vanzelfsprekend, door de mooie omgeving van Hollandscheveld maar het is elk jaar weer verrassend om te ervaren dat de organisatie er weer in slaagt onbekende paadjes te vinden. Het meedoen aan de 4-daagse kost € 5,00 maar hiervoor kan men 4 dagen meefietsen, krijgt men onderweg koffie of een frisdrankje en op de laatste avond nog een extra consumptie bij aankomst en een uniek aandenken aan de fietstocht, speciaal voor dit evenement gemaakt.

Volgende week neemt de bedrijvigheid n het dorp weer toe. Veel gezinnen met jonge kinderen zijn dan weer terug van vakantie want maandag is de start van de speeltuinweek. Een week waar een paar honderd kinderen altijd halsreikend naar uitkijken want dit is voor hen toch een van de hoogtepunten van het jaar.

Volgende week gaan we de activiteiten in de speeltuin een beetje volgen.

 

Puurhollandscheveld.nl is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de Zakenclub van Hollandscheveld, Vereniging
Hollandscheveld voor Plaatselijk Belang en stichting Aktiviteitencommissie 't Oekie.

Stichting Aktiviteitencommissie 't Oekie

Ondernemersvereniging Hollandscheveld

ondver

Verening Hollandscheveld voor Plaatselijk Belang