Betekenis accountmanager

De betekenis accountmanager voor een bedrijf is erg groot. Je zou zelfs kunnen zeggen dat er bedrijven zijn waar de accountmanager van levensbelang is, omdat zij de verbinding moeten leggen en houden met de klanten. De betekenis accountmanager begint bij het in kaart brengen van mogelijk nieuwe klanten, accounts genoemd. Het is ook de taak van de accountmanager om de relatie met de bestaande klanten zo goed mogelijk te houden. Dat houdt in dat de accountmanager hen regelmatig moet bezoeken om te inventariseren of die klant nog nieuwe producten nodig heeft. Tijdens de bezoeken kan hij ook informatie inwinnen over de tevredenheid van de klanten.

Wat doet een accountmanager?

Het werk van een goede accountmanager speelt zich voor het grootste deel buiten het bedrijf af. Hij moet regelmatig op bezoek bij klanten en potentiële klanten. De betekenis accountmanager is met name in de contacten met de klanten van grote waarde. Om zijn werk op een goede manier te kunnen structureren doet de accountmanager aan relatiebeheer, hij verzamelt marktinformatie, ook van concurrenten. Samen met collega’s op kantoor doet zijn aan acquisitie, maakt verkoopplannen, werkt aan strategieën om zijn accounts maximaal te ondersteunen, en informeert het management over zijn bevindingen.

Kenmerken voor de meeste betekenis accountmanager

Goed kunnen omgaan met mensen zorgt voor een maximale betekenis accountmanager. Ook belangrijk zijn goede schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden. Klanten zullen de betekenis accountmanager meer waarderen als zij vanuit henzelf een probleemoplossende instelling hebben. Dat wil zeggen dat ze ongevraagd met oplossingen komen als blijkt dat de klant daar behoefte aan heeft. Zoals bij alle commerciële en dienstverlenende beroepen is een klantgerichte houding erg belangrijk voor de betekenis accountmanager. Fabius Opleidingen kan je helpen om deze persoonlijke eigenschappen door te ontwikkelen naar kwaliteiten waardoor je een betere accountmanager wordt en een goed salaris verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *