De voordelen van natuurlijk licht

Een geweldige manier om de verbranding van fossiele brandstoffen te verminderen, is door natuurlijk licht binnen te laten. In tegenstelling tot kolen en olie is natuurlijk licht een duurzame hulpbron. De zon zal nog miljoenen jaren licht blijven produceren en zolang dat het geval is, is er een duurzame manier om je huis te verlichten. Dit verkleint de kans dat je fossiele brandstoffen moet verbranden om jouw huis goed verlicht en verwarmd te houden. Moderne, energiezuinige vervangende ramen kunnen veel van dat natuurlijke licht naar binnen laten en jouw huis veel warmer houden in de winter terwijl het in de zomer koeler blijft.

Gezond licht

Zonlicht is een natuurlijk ontsmettingsmiddel, dodelijk voor de bacteriën en andere organismen die gewoonlijk in huizen groeien. De voordelen voor de gezondheid houden daar echter niet op. Regelmatige blootstelling aan zonlicht kan onze niveaus van vitamine B en D verhogen, noodzakelijke verbindingen voor het metabolisatie van voedsel. Verder kan zonlicht onze teint verbeteren, onze eetlust stimuleren en de bloedsomloop verbeteren. Het is ook bewezen dat natuurlijk licht iemands stemming kan veranderen. Overdag voldoende zonlicht krijgen vermindert depressie en slapeloosheid en zorgt ervoor dat mensen zich over het algemeen veel beter voelen.

Planten kweken

Veel mensen kweken graag planten in hun huis. Natuurlijk licht maakt dit veel gemakkelijker. Planten doen het niet zo goed onder tl- of kunstlicht als in het goede oude zonlicht. Zet je potplanten in een raam en bekijk de verbeteringen. Je planten worden gezonder en sterker. Natuurlijk licht geeft een veel verbluffender gevoel van verlichting, waardoor je veel beter kunt zien. Dit betekent dat je met minder moeite kunt lezen en misschien zelfs vermijdbare ongelukken kunt voorkomen. Bovendien kun je lampen gebruiken in je woonkamer bijvoorbeeld. Hiervoor kun je glazen hanglampen kopen om je huis tevens gezellig te verlichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *