TV meubel scandinavisch

Een tv meubel dat Scandinavisch is voor een rustige inrichting

Er zijn een hoop woonstijlen om uit te kiezen en elk heeft voor- en nadelen. Het is vooral een kwestie van smaak natuurlijk, maar er is wel een woonstijl die er flink uitspringt tegenwoordig: de Scandinavische inrichting. Een tv meubel dat Scandinavisch is qua vormgeving staat prachtig, maar je hebt ook banken, kasten en stoelen die in deze stijl passen.

Interieur

Wat is de Scandinavische stijl?

De ingrediënten voor een Scandinavische sfeer zijn rust, eenvoud en functionaliteit. Dat is ook wat de Scandinavische meubels uitstralen: minimalistisch, maar altijd comfortabel en van goede kwaliteit. Kenmerkend zijn meubels op slanke poten om het geheel ruimtelijk te houden. In veel Scandinavische landen zijn de zonuren beperkt. Licht is dus belangrijk in het interieur. Dit wil niet zeggen dat wit de enige optie is, een dosis kleur mag ook, alleen vertalen Scandinaviërs dit vaak naar pastellen als vaalgroen, zachtroze of ijsblauw. Liever een wat sprekender kleur? Kies dan uit de koelere tinten en ga voor stevig jeansblauw of stoer antraciet grijs. 

Verschillende kleuren

Andere stijlen

Zoals je ziet is de Scandinavische stijl dus met name ideaal voor personen die houden van rust, eenvoud en comfort. Is deze stijl voor jou echter een beetje te strak en saai? Dan zijn er nog andere opties. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een landelijke of romantische stijl. Dit is wat rommeliger, met zachte kleuren en patronen zoals ruitjes. Wie echt houdt van opvallende inrichting en ook van old school, die gaat voor vintage. Vintage betekent dat je meubels en decoratie gebruikt uit een andere tijd, bijvoorbeeld de jaren 70. Het kan echt oude items zijn of gewoon namaak.