maatwerk keukens

Kleine keuken inrichten: 3 tips

De meeste mensen kunnen wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van een kleine keuken. Waarschijnlijk heb je al maatwerk keukens bekeken en een mooie keuken laten plaatsen. Maar wist je dat je dan ook nog veel zelf kunt doen om je kleine keuken beter in te richten? Hieronder lees je onze drie beste tips.

maatwerk keukens

Tip 1: Kies voor lichte kleuren

Voor de wanden en de vloer van je kleine keuken is het aan te raden om zoveel mogelijk te kiezen voor lichte kleuren. Denk hierbij aan wit, beige en lichte pastelkleuren. Hiermee kun je de ruimte namelijk groter doen lijken.

Tip 2: Koop een opklaptafel

Een opklaptafel is een ideaal meubel voor een kleine keuken. Overdag en als je staat te koken kun je deze tafel mooi inklappen. Je hebt dan alle ruimte in de keuken. Wil je gezellig in de keuken eten of heb je meer ruimte nodig om dingen neer te zetten (zoals gerechten of afwas)? Dan kun je de opklaptafel uitklappen.

maatwerk keukens

Tip 3: Koop opbergdozen

In opbergdozen kun je heel makkelijk spullen opbergen die je niet heel vaak nodig hebt. Je kunt ze vervolgens op de grond zetten of op je keukenkastjes.