Leddisplayexpert.nl

Mobiel led scherm voor festivals

Omdat men vaak op festivals en evenementen gebruik maakt van led schermen hebben ze tegenwoordig speciaal op maat gemaakte mobiele led schermen ontwikkeld.

Een groot voordeel hiervan is dat ze erg licht zijn, makkelijk te koppelen, een duurzaam dik aluminium frame hebben en in flightcases getransporteerd kunnen worden.

Tegenwoordig mag je van de ARBO wet niet zwaar meer tillen dus is het van essentieel belang dat led schermen erg licht van gewicht zijn. Daarnaast moeten ze handzaam zijn dus vak zijn ze uitgerust met meerdere handgrepen.

Gewicht mobiel led scherm

De mobiele led schermen worden ook steeds kleiner. Vroeger hadden ze nog een afmeting van 1 m2 maar tegenwoordig zijn de modules vaak maar 50 x 50 cm. Hierdoor weegt 1 zo’n module vaak maar rond de 8 kg.

Leddisplayexpert.nl

Hierboven ziet u een voorbeeld van een mobiel led scherm.

Zoals u ziet zitten er aan de randen snelkoppelingen om de modules snel tegen elkaar aan te kunnen klikken en goed vast te zetten.

U ziet ook dat er een data en een stroom contact zitten. Door hier de modules met elkaar te verbinden kunnen ze voorzien worden van stroom en data.

Als alle modules aan elkaar gekoppeld zijn ontstaat een groot beeldscherm. U kunt dit ook zien als een TV.

Het voordeel is dat deze modules ook een buiten variant kennen. Ze zijn dan waterdicht gemaakt en hebben een hoge lichtopbrengst.

Als u een mobiel led scherm wilt kopen of huren denk er dan aan dat er heel veel verschillende pixels zijn. Voor elke afstand kunt u het beste een andere pixelgrootte kiezen.

Experts kunnen aan de hand van uw situatie wel uitrekenen wat het beste is voor u.

Als u die niet kent kan ik u Leddisplayexpert.nl aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *