Logo LetsLeds

Slimme verlichting altijd handig

Heb je weleens dat je thuis zit en dat je denkt “Misschien moet ik de inrichting veranderen?” Dan denk al gauw dat je de banken en stoelen van plek kan wisselen. Of dat je de TV op een net wat andere plek zet zodat je toch een gevoel van nieuw hebt. Verder blijven de keuken en alle andere kamers die je hebt gewoon hetzelfde. Maar om elke keer je rug te breken om alleen de sfeer in je kamer te veranderen is toch zonde. Als je nou eens slimme verlichting had dan kan je zo elke kleur kiezen zo ook iedere sfeer die je maar wilt. 

Hoe slim is een apparaat?

Dat slimme verlichting is slim is te betwijfelen. Met een slimme apparaat bedoelen we niet dat een apparaat gelijk kan nadenken. Met slim betekenen we dat het verbonden zit aan het internet. Dit noemen we ook wel Internet of things. Hiermee kan je zoveel mogelijk apparaten die in je huis staan met aan elkaar verbinden. Dus daar zitten dan bijvoorbeeld je ventilator, je koffiezetapparaat, zelfs deuren en ook licht. Door ze allemaal te verbinden worden verschillende gegevens opgeslagen. Voor de lamp wordt misschien opgeslagen hoe lang de lampen aan gaan of van hoelaat tot hoelaat. Deze gegevens kan je dan terug via een app op je telefoon.

Via een app kan jij deze verlichting bedienen. Je kan instellen welke kleuren je wilt hebben. Van groen naar geel tot paars of oranje. Verder kan je ook instellen op welke tijden de lampenstandaard uit of aan gaan.