Verhuizen? Zo geef je jouw huis een likje verf

De Nederlandse huizenmarkt zit flink op slot. Er zijn in Nederland meer mensen die een huis willen kopen dan dat er huizen zijn. Hierdoor ontstaat zogenaamde krapte op de woningmarkt. Vooral in de randstad is dit een probleem waar veel mensen mee te kampen hebben. De vraag naar huizen neemt toe waardoor de prijs stijgt, dit is marktwerking. Wanneer je als starter de woningmarkt betreed en dus geen huis kunt verkopen aar het puur van je startgeld en hypotheek moet hebben ben je al bijna kansloos in de huidige Nederlandse huizenmarkt. In deze blog bespreken we de optie om een huis te huren.

Niet kunnen kopen? Dan maar huren!

Doordat het moeilijk en duur is om een koophuis te krijgen kiezen veel mensen er voor om een huis te huren. Het huren van een huis wordt vaak gezien als zonde en kapitaal vernietiging. De huur die je als huurder maandelijks betaald zie je niet meer terug. Ook is het aanpassen van een huurhuis lastiger. Vaak zijn er strenge regels waar je, je als huurder aan moet houden. Je woont in iemand anders huis en bijvoorbeeld het schilderen van een muur wordt vaak niet gewaardeerd. Gelukkig zijn er ook huurwoningen die je tijdens jouw huurperiode wel helemaal naar jouw hand mag zetten.

Je huurhuis weer in oorspronkelijke staat opleveren

Uiteindelijk wil je wel in een koophuis gaan wonen natuurlijk. En aangezien huurhuizen niet het eigendom zijn van de huurder maar van de verhuurder is het de bedoeling dat het huurhuis in oorspronkelijke staat wordt opgeleverd. Maar is muurverf afwasbaar? Er zijn gelukkig wel muurverven die afwasbaar zijn. Mocht dit nou niet het geval zijn is het gelukkig altijd mogelijk een muur weer over te schilderen in de oorspronkelijke kleur. Niet de goedkoopste oplossing maar vast goedkoper dan de borg die je anders niet terug krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *