Waar geven Nederlanders het meeste geld aan uit?

Mode 0 Reacties

Als Nederlander wil je op de kleintjes letten. En dat is voor sommige mensen een hele kunst. Ondanks dat wij, Nederlanders, er de naam voor hebben toch zijn er maar weinig die daadwerkelijk op de kleintjes letten. We geven steeds meer geld uit aan online shopping en zeker sinds Corona is uitgebroken als pandemie. Tijd om eens aan de kaak te stellen waar Nederlanders het meeste geld aan uitgeven.

Reisjes

Het is nu een stuk lastiger maar Nederlanders geven veel, heel veel geld uit aan reisjes en vakanties. En dat komt omdat we heerlijk willen genieten van een vakantie buiten ons eigen land. En voor de Nederlanders die in Nederland willen genieten kiezen vaak een dure caravan of camper uit. En daar gaat dan indirect veel geld uit aan een reis of vakantie. De favoriete vakantiebestemmingen zijn toch wel Frankrijk, Spanje, Griekenland en Turkije. Daarnaast zijn Oostenrijk, Italiƫ en Duitsland erg populair als wintersport vakantie.

Kleding

We geven sinds Covid-19 steeds meer geld uit aan fashion. Je kan hierbij denken aan kleding, schoenen en nog veel meer. In februari en maart viel het nog wel wat tegen maar doordat we steeds langer thuis moeten zitten is de behoefte naar nieuwe kleren behoorlijk toegenomen wat ervoor heeft gezorgd dat we ook steeds meer en voor meer geld zijn gaan online shoppen. Enkele populaire merken zijn The Sting, Via Vai, UGG, Gabor, Zalando en ga zo maar door.

Drank

Nederlanders zijn steeds meer gaan thuisdrinken gedurende de lockdown. Doordat er steeds scherpere regels komen worden we eigenlijk verplicht zoveel als mogelijk thuis te blijven. Dit zorgt er voor dat we ook meer drank thuis willen hebben zodat we ook gewoon thuis kunne borrelen. Daarom is de drankvoorraad thuis ook flink toegenomen in de afgelopen maanden. Heb jij dat ook zelf zo ervaren?