Waar moet je op letten bij het kopen van schakelmateriaal?

Van stopcontacten tot schakelaars en van dimmers tot bewegingsmelders. Al deze producten vallen onder de term schakelmateriaal. Ieder huis heeft het en je hebt het ook nodig om je verlichting te kunnen bedienen. Maar waar moet je nu precies op letten bij het kiezen van schakelmateriaal? Er zijn immers zo onwijs veel soorten en maten, dat je niet meer weet welke je nodig hebt. Daarom helpen wij graag! In dit artikel leggen wij je precies uit waar je allemaal op moet letten bij het kopen van schakelmateriaal! Lees snel verder.

Wat is het juiste schakelmateriaal

Tegenwoordig zijn er onwijs veel merken voor schakelmateriaal. Het is dus goed als je van te voren een beetje onderzoek doet naar welk merk het beste is. Hiernaast kun je even kijken van welk merk je momenteel schakelmateriaal in huis hebt. Het is handig om schakelmateriaal van hetzelfde merk te kopen, omdat niet alle merken schakelmateriaal met elkaar gecombineerd kunnen worden. Dit maakt de zoektocht al een stuk gemakkelijker. Ook is het goed om te letten op een keur-en veiligheidsmerk. In Europa moet al het schakelmateriaal getest zijn en beschikken over een keurmerk.

Schakelaars voor iedere kamer

Verder zijn er weer honderden schakelaars waar je uit kunt kiezen met elk andere specificaties. Heb je bijvoorbeeld een schakelaar nodig voor de badkamer? Kies van voor een waterdichte schakelaar. Deze schakelaar wordt afgesloten door middel van een afsluitklep en een spatwaterdichte behuizing. Hiermee wordt kortsluiting voorkomen. Heel belangrijk dus! Als schakelmateriaal waterdicht is, wordt dit duidelijk op de verpakking aangegeven. Verder kun je voor gewoon schakelmateriaal de eigenschappen van verschillende schakelaars met elkaar vergelijken vervolgens de beste of goedkoopste uitkiezen. Heb je een goede gezien, maar vind je deze te duur? Houd dan ook eens een

schakelmateriaal aanbieding in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *