Zo geef je de ideale kinderstep voor Sinterklaas of kerst

De kruidnoten liggen weer in de winkel. En ook all ijkt dat elk jaar eerder te gebeuren, toch is het een teken dat het weer tijd wordt om na te gaan denken over verlanglijstjes en Sint- en kerstcadeaus.

In dit artikel breken we een lans voor de kinderstep als het perfecte cadeau voor de feestdagen van 2021. Daarnaast vind je een aantal praktische tips die je gaan helpen om de juiste te kiezen.

Daarom geef je dit jaar een step kado

Misschien heb je vroeger zelf een step gehad als kind. In dat geval hoeven we je waarschijnlijk niet te overtuigen.

Voor de minder gelukkigen onder jullie: een step is voor kinderen een ideale manier om de wereld te verkennen en op een veilige manier aan evenwicht en coördinatie te werken. En het mooie is: het kan al vanaf een jongere leeftijd dan leren fietsen.

Wist je bijvoorbeeld dat een kinderstep de ideale opstap is om straks te leren fietsen? Het kind traint immers op een laagdrempelige manier het evenwichtsgevoel. Dat maakt het straks een stuk minder eng om te leren fietsen. Het kind wordt zekerder en zal al beter geleerd hebben om het evenwicht te bewaren.

Zo geef je dit jaar de perfecte step

Wanneer je besluit om een kinderstep te kopen, zul je al snel ontdekken dat er ontzettend veel keuze is. Dat laat wel zien hoe populair steps nog steeds zijn. Inmiddels overigens ook onder volwassenen, maar daar hebben we het in dit artikel niet over.

Het belangrijkste om rekening mee te houden is de hoogte. Bij een goede step komt het stuur tussen heup en middel. Een te hoog of te laag stuur zorgt ervoor dat de step lastiger te besturen is of geeft een onprettige stephouding.

Houd daarnaast rekening met zaken als wel of geen vering. Vering is in de meeste gevallen niet nodig, tenzij er veel over ongelijk terrein gaat worden gestept. Ook is het goed om het verschil te weten tussen een gewone step en een stuntstep, die extra kleine wielen heeft. Die laatste is geschikt voor een kind dat graag wil kunnen stunten of freestylen. Voor gewoon steppen of toeren zijn de iets grotere wielen juist de betere keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *